Kjo Corvette e vitit 1969 e mbijetuar nga vitet ‘70

Corvette, si klasikët e tjerë amerikanë nga vitet 1960 dhe 1970, përgjithësisht duket se sot mund ti gjeni në disa forma të ndryshme: ose kanë mbijetuar të gjithë origjinalë në pamje, përmes restaurimeve të ndryshme, ose ato janë kanë ruajtur fuqinë dhe janë pajisur me teknologji moderne. Aaron Amundson nga Clifton, Texas e gjeti veten një Corvette të vitit 1969 që është pak më ndryshe.

Foto nga Taylor Kempkes

Aaron e gjeti C3 Corvette nga pronari i saj origjinal në pothuajse të njëjtën gjendje që shihni këtu. Për më tepër, pronari origjinal nuk e kishte modifikuar ose ndryshuar me të vërtetë makinën që nga vitet ’70 kur mori ato rrota klasike amerikane Racing dhe punë me bojë Riverside Gold.

Siç e tregon Aaron, “Unë e bleva Corvette time të vitit 1969 në pranverën e vitit 2018 pothuajse 49 vjet deri në ditën pasi pronari origjinal e bleu atë.” Pronari i saj i mëparshëm ishte me sa një stjuarde e fluturimit me një dashuri për Corvette, një fakt që ne e dimë vetëm sepse Aaron na tha që kjo C3 Corvette ishte një nga dy që ajo zotëronte. Sipas Aaronit, “Ajo e bleu atë në Johnson Chevrolet në Dallas, Teksas. kërkoj që kapaku i bllokut të madhë ti shtohet nga servisi i autorizuar me kërkesën e saj.”

Aaron na tregon se kjo është një makinë e vogël Chevy me 300 kuaj-fuqi, me ajër të fabrikës dhe tubacionet anësore, por motori nuk është më origjinal dhe u rindërtua njësia e instaluar në vitet ’90. Meqenëse Aaroni e ka në pronësi atë, atij i është dashur vetëm të bëjë disa mirëmbajtje të vogla për ta mbajtur atë në rrugë. “Unë kam vendosur një kapak të ri, rivendosjen e ndezjes (akoma pikat), rripa të reja dhe gete, dhe natyrisht linja të reja vakumi”. Duke vazhduar më tej, Aaroni na tha: “Unë kam pasur një kënaqësi në pronësi të kësaj makine dhe kam mësuar shumë se si ta punoj atë nga babai im. Unë dyshoj se do të shpëtoj ndonjëherë!”

©Kabllogrami

Comments (0)
Add Comment