Qehaja: Gjendja e jashtëzakonshme nuk e ndal përhapjen e virusit

Ish ushtaraku i lartë Ramadan Qehaja, tani ekspert i çështjeve ushtarake dhe të sigurisë, ka thënë se vendimi për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme në momentin aktual të rrezikut nga Covid-19, është i panevojshëm dhe nuk përbën formën me të cilën do të ndalohej shpërndarja e virusit, bën të ditur gazeta online Kabllogrami.

Ish ushtarku i lartë i APJ-së, Ramdan Qehaja përmes një postimi në rrjetin social Facebook ka shkruar se gjendja e jashtëzakonshme shpallet vetëm atëherë kur ka rrezik imanent nga faktorët e brendshëm dhe të jashtëm, ku të gjitha format tjera do të shterreshin dhe rrjedhimisht do të lypsej mobilizimi maksimal fizik i të gjitha resurseve në dispozicion, ku ushtria ka rëndom rol prijës.

“Rrjedhimisht kam konstatuar dhe vijoj së konstatuari se argumentet për vendosjen e rendit publik nëpërmjet hyrjes në fuqi të gjendjes së jashtëzakonshme nuk qëndrojnë. Në vend të saj, Qeveria duhet të mendoj për forma strikte te vendosjes se masave duke ngritur nivelin e inspektimeve e sanksionimeve, gjithmonë duke llogaritur në mbështetjen shtesë të strukturave të rendit, krahas formave tjera vetëdijësuese”, ka shkruar ai. ©Kabllogrami

Comments (0)
Add Comment