Gjermania ka bërë djegien publike të flamurit të BE-së të dënueshëm

Gjermania ka bërë djegien publike të flamurit të BE-së ose të një vendi tjetër, të dënueshëm deri në tre vjet burg, duke e klasifikuar atë si një krim të urrejtjes.

Votimi në Bundestag të enjten bën që përdhosja e flamujve të huaj të jetë i barabartë me krimin e përdhosjes të flamurit gjerman.

E njëjta vlen edhe për himnin e BE-së, “Ode to Joy” e kompozitorit të njohur botërorë Beethoven.

Masa pasoi ankesat e Partisë Social Demokrate (SPD) për djegien nga protestuesit të flamurit të Izraelit në Berlin në vitin 2017.

Ministrja e Drejtësisë Christine Lambrecht, si anëtare e SPD-së së qendrës së majtë, tha se “djegia e flamujve publikisht nuk ka asnjë lidhje me protestat paqësore”. Ajo tha se ajo ngjalli “urrejtje, zemërim dhe agresion” dhe dëmton ndjenjat e shumë njerëzve.

Ligji i ri vlen edhe për veprimet tjera përveç djegies, siç është heqja e një flamuri publikisht. Shfaqja në publik e flamurit nazist dhe simboleve të tjera naziste tashmë është i ndaluar në Gjermani.

Partia “Alternativa e ekstremit të djathtë për Gjermaninë” (AfD) e ka dënuar ligjin e ri si “ndërhyrje të tepruar në fjalën e lirë dhe shprehjen artistike”.

Akti i defilimit të Flamurit të Unionit në Mbretërinë e Bashkuar nuk është një krim, por Franca ka bërë përdhosjen të dënueshëm me gjobë deri në 7.500 € (6,600;; 8,000 dollarë) ose gjashtë muaj burg.

Spanja, Italia dhe Greqia gjithashtu kanë ligje që ndalojnë përdhosjen e flamurit kombëtar.

@Kabllogrami

Comments (0)
Add Comment