Celtic shpallet kampion i Premier Ligës Skoceze pas ndërprerjes së ligës

Skocia është bërë liga e fundit evropiane e futbollit e cila ndërpren përfundimisht sezonin 2019/2020.

Skocia është bërë ndër ligat e rradhës evropiane të futbollit që mbyll sezonin aktual të futbollit për shkak të pandemisë COVID-19.

Kjo nënkupton që Celtic shpallet kampion me gjithsejt nëntë tituj të fituar radhazi.

Kryeministri Skocez u ndalua pasi klubet ranë dakord unanimisht të hënën se nuk kishte asnjë logjikë për të përfunduar sezonin duke e rikthyer atë në fusha të gjelbëra.

Pozicionet përfundimtare në ligë u vendosën nga pikët e fituara për çdo ndeshje para masave të izolimit. Celtic kishte 80 pikë nga 30 ndeshje kështu që ka 2.66 pikë në lojë. Rangers përfunduan në vendin e dytë me 2.31 pikë për lojë. Klubi Hearts janë eliminuar nga liga dhe në sezonin e ardhshëm do të garojnë në ligën e dytë.

Ky vendim vjen pasi Liga e Francës, Ligue 1, anuloi sezonin dhe i dha titullin Paris St Germain.

Belgjika dhe Hollanda poashtu kanë hequr dorë nga sezoni aktual i futbollit duke i anuluar ato.

Por Bundesliga e Gjermanisë u bë e vetmja nga pesë ligat më të mira të futbollit në Evropë që rifilluan në fundjavë.

Premier League angleze aktualisht është në diskutim me qeverinë dhe klubet rreth rifillimit në qershor.

@Kabllogrami

Comments (0)
Add Comment