Premier League u thotë klubeve se sezoni 2019/20 duhet të vendoset në bazë të “meritave sportive”

Do të thotë që çështje si eliminimi nga liga, katër të parët dhe titulli zgjidhen ose duke luajtur ndeshjet e mbetura, ose një formulë matematikore bazuar në lojërat e luajtura, me një pikë të peshuar për çdo lojë në shqyrtim.

Anulimi i sezonit mbetet plotësisht jashtë si opcion sipas gazetës së njohur angleze The Independent.

Ky është njoftimi i parë që mundësia e shkurtimit të sezonit ishte diskutuar në një takim të Premier League, por ky është ende vetëm një plan emergjentë, pasi qëllimi kryesor është të plotësojë listën e ndeshjeve të mbetura.

Çështja e vazhdimit të garës do të kthehet për vendim në qeveri mbi mundësinë e përdorimit të stadiumeve të klubeve, megjithatë, shumica e klubeve kanë kërkuar të shtyhet çështja e luajtjes në vende neutrale. Të gjithë do të preferojnë të luajnë lojërat e tyre në sezonin e rifilluar në shtëpi, por shumë pranojnë se nuk ka gjasa të jetë e mundur. Shtë një çështje që ka ushtruar natyrisht klubet në pjesën më të ulët, duke pasur parasysh se mund të ndikojë në heqjen.

-The Independent

 

Comments (0)
Add Comment