Sot 109 vjet më parë lindi Nëna Terezë, simboli i mirësisë njerëzore

267

Sot më 26 gusht është ditëlindja e Shën Nënë Terezës.

Nobelistja shqiptare Gonxhe Bojaxhiu – Nëna Terezë ka lindur më 26 gusht 1910 në Shkup.

Ajo tërë jetën e saj ia kushtoi çështjes së bamirësisë, duke i ndihmuar familjet e varfra dhe personat e sëmurë.

Nëna Terezë vdiq më 5 shtator 1997.

Për vlerat e saja jetësore, Nëna Terezë nga Kisha e Shenjt në Vatikan u shpall Shën Tereza./KsP/

©Kabllogrami

Lexo edhe