Shfletimi i Kategorisë

Bota

Sot shënohet Dita Botërore e Popullsisë

OKB-ja vendosi 11 korrikun si Ditën e Popullsisë së Botës, për t’u kujtuar njerëzve se çdo njeri është i dobishëm, por ekziston vetëm një tokë për të gjithë. OKB-ja parashikon se numri i njerëzve në botë deri në vitin 2050 pritet të…

Kush tjetër pos Merkel do të mund ta çonte para BE-në

Në kohën kur Bashkimi Evropian po has në pengesa në rrugën drejt konsolidimit të projektit për bashkësinë e kombeve evropiane nën një ombrellë, sidomos tash pas Brexit-it dhe tendencave të partive të djathta në Evropë për ta dobësuar dhe…

Mercedes me nga 5 mijë euro bonus për punëtorët

Daimler, kompania që ka nën pronësi Mercedesin, njoftoi se 130,000 punëtorë të këtij prodhuesi të veturave në Gjermani do të marrin një bonus vjetor deri në 4,965 euro. Në vitin 2018, Mercedes shiti 2.310.185 automjete në mbar botën, me…