Avokati i Popullit: Qytetarët duhet të kompensohen për pagesën që kanë bërë për rrymën në veri

Avokati i Popullit, Hilmi Jashari, ka folur foli për të drejtat e njeriut gjatë vitit që po lëmë pas. Jashari tha se gjatë këtij viti ka pasur më shumë punë për sa i përket të drejtave të njeriut pasi ka pasur më shumë kërkesa në drejtim të institucionit që ai drejton.

“Kemi pasur ngritje të numrit të ankesave tё qytetarёve e me kёtё edhe rekomandime, që nga viti 2015. Sikur të mos zbatohen rekomandimet që dalin nga Institucioni i Avokatit tё Popullit, atëherë edhe funksionimi i këtij institucioni do të ishte i panevojshëm”, ka thёnё Jashari pёr KTV.

Ai thotë se është spikatur disa herë çështja e mos-zbatimit të rekomandimeve që dalin nga Institucioni i Avokatit të Popullit.

“Shpresojmë që vitin e ardhshëm të mund të ngremë përqindjen e zbatimit të rekomandimeve tona në mbi 10 për qind”, shtoi ai.

Duke folur për ndalimin e pagesës së energjisë elektrike për qytetarë në veri, Jashari tha se hetimi ka ndodhur pas raportimeve në media.

Thotë të mos ketë qenë i vështirë lëshimi i rekomandimit për këtë çështje pasi shkeljet ishin evidente.

“Edhe pse është ndaluar pagesa direkt nga qytetarët, prapë se prapë qytetarët e paguajnë indirekt, përmes buxhetit të shtetit”, tha ai.

Ai shtoi se kompensimi duhet të ndodhë dhe mjetet duhet t’iu kthehet qytetarëve, por kjo është ende në proces gjyqësor.

Kreu i Avokatit të Popullit thotë po ashtu se duhet të hartohet një ligj procedural i cili thotë se qytetarët duhet të kompensohen nëse ka shkelje të ligjit nga ana e shtetit ndaj tyre, siç ndodh kur qytetarët shkelin ligjin dhe dënohen nga shteti.

Duke folur për punëtorët, Jashari tha se ky vit që po lëmë pas s’ka qenë i mirë për sa i përket të drejtave të tyre.

“Me masa ad-hock nuk mund të ndryshohet situata në sektorin privat për sa i përket të drejtave të punëtorit. Duhet të ketë balancë në mbikëqyrjen e kësaj fushe si në sektorin privat, ashtu edhe në atë publik”, ka thёnё ai ndёr tё tjera. /©Kabllogrami/

Lexo edhe

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por mund të zgjedhni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë