Nis fushata sensibilizuese për ndihmë juridike falas

Agjencia për Ndihmë Juridike Falas dhe Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP), filluan sot fushatën informuese “E drejta e qytetarëve për qasje në drejtësi dhe ndihmë juridike falas” e cila do të zhvillohet në tri Komuna të Kosovës , në Graçanicë, Pejë dhe Gjakovë.

Siç njoftojnë përmes një komunikate për media, qëllimi i fushatës është promovimi i qasjes se barabartë në drejtësi për qytetarët, dhe me theks të veçantë promovimi i ndihmës juridike falas.

Fushata u mbajt sot në komunën e Graçanicës ku në një tryezë diskutimi, u mblodhën aktorët kyç komunal së bashku me Agjencinë për ndihmë Juridike Falas, dhe UNDP-në për të diskutuar rreth ndihmës juridike falas me synim: Promovimin e qasjes në drejtësi dhe institucionit të ndihmës juridike falas në nivel lokal dhe qendror; Identifikimin e sfidave dhe mangësive rreth qasjes në drejtësi për qytetarët e komunës së Graçaqnicës; Identifikimin e mundësive të reja për bashkëpunim, mes aktorëve lokal dhe qëndror, me qëllim të përmirësimit të koordinimit dhe bashkëpunimit ndër-institucional.

“Në tryezë ishin, ndër të tjerë, të pranishëm edhe Z. Bojan Stojanovic, Zyrtar ligjor në Kuvendin Komunal, Srdjan Popovic, Z. Ramadan Gashi, Drejtor i Agjencisë për Ndihmë Juridike Falas dhe Z. Ardian Latifaj, Menaxher i Projektit te sundimit te ligjit, UNDP kurse Znj. Ivana Stojanovic, zyrtare e ndihmës juridike falas bëri prezantimin e rezultateve në këtë komunë. Në orët e pasditës është duke u zhvilluar një komunikim me qytetaret në tendën e ndihmës juridike falas,ngritur enkas për këtë fushatë ku po bëhet shpërndarja e fletushkave dhe shkëmbim i informatave përmes zyrtareve te ndihmës juridike falas dhe studenteve”, përfundon komunikata. /©Kabllogrami/

Lexo edhe

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por mund të zgjedhni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë