Ceremonia për integrimin e suksesshëm të Malit të Zi në NATO

Pas dy viteve të anëtarësimit në NATO, Mali i Zi ka shënuar rezultate të rëndësishme, përmes plotësimit cilësor dhe me kohë të detyrimeve. Kjo ka vërtetuar se është aleat i përgjegjshëm, siç është vlerësuar në mbledhjen e Këshillit të NATO-s, ku u mbajt edhe ceremonia e nënshkrimit të deklaratës për përfundimin e procesit të integrimit të Malit të Zi në Aleancë.

Ushtria e Malit të Zi do t’i qaset me profesionalizëm çdo detyre, me qëllim që të arrihen standardet e NATO-s dhe ka treguar se shteti është aleat i besueshëm në Aleancë, ka theksuar në ceremoni Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Malit të Zi, Dragutin Dakiç. Ai ka theksuar se në periudhën e kaluar Mali i Zi i ka realizuar dy prioritete kyçe të politikës së jashtme. “E gjithë kjo e ka rekomanduar Malin e Zi që para dy vitesh të bëhet anëtari i 29.-të i aleancës më të madhe ushtarako-politike në botë dhe sot e gjithë kjo kurorëzohet me nënshkrimin e deklaratës për integrimin e plotë të Malit të Zi në NATO.”

Ndërkaq, Komandanti i Komandës Supreme të Forcave Aleate për Transformim Andre Lanata , ka theksuar me këtë rast se përfundimi i procesit të integrimit të Malit të Zi në NATO është një sukses i shkëlqyer për vendin dhe për Aleancën në tërësi. “ Gjatë procesit të integrimit forcat malazeze i kanë harmonizuar standardet e veta me ato të NATO-s, tha ia. Lanata konsideron se anëtarësimi i Malit të Zi në Aleancë do t’i inkurajojë të gjitha vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor, që të nisin rrugën Euro Atlantike dhe të kontribuojnë në arkitekturën Euro Atlantike./VoA /©Kabllogrami/

Lexo edhe

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por mund të zgjedhni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë