Loja me liberalizimin e vizave – tash rivlerësim të kritereve me shtete të veҫanta!?

Kriteret e liberalizimit, për të cilat Komisioni Evropian tashmë ka konstatuar të jenë përmbushur në tërësi, do të rivlerësohen sërish.

Qeveria e ka pranuar këtë duke hyrë në aranzhime me shtete të veçanta brenda Bashkimit Evropian. Kjo ndërmarrje, për të cilën kabineti i Haradinajt nuk ka ofruar sqarime, është vlerësuar të jetë e rrezikshme dhe kthim prapa në proces, shkruan Koha Ditore.

Njohësit e euro-integrimeve vlerësojnë se çfarëdo veprimi tjetër rreth vizave duhet kanalizuar ekskluzivisht nëpërmjet BE-së, e jo të parcializohet procesi duke bërë kthim të rrezikshëm prapa përmes shteteve të veҫanta anëtare të BE-së.

Zyra e kryeministrit, por as Ambasada e Gjermanisë nuk kanë dhënë sqarime se për çfarë protokolli bëhet fjalë, cilat kritere do të vlerësohen dhe sa do të marrë kohë. Edhe në Ministrinë e Integrimit kanë thënë se “duhet t’i drejtoheni Zyrës së kryeministrit për çështjet në të cilat keni pyetje shtesë”.

Derisa javën e kaluar kryeministri i ka quajtur protokolle bilaterale, merret vesh se do të krijohen grupe teknike për rivlerësimin e kritereve për heqjen e vizave. Deri tani një protokolli i tillë është nënshkruar me Gjermaninë, vend ky për të cilin Haradinaj ka thënë se i ka dhënë mbështetje të pakushtëzuar liberalizimit të vizave. /©Kabllogrami/

Lexo edhe

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por mund të zgjedhni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë